Domoda är en mustig gambiansk gryta. TweetE-post. 6 portioner vegan domoda. 2-3 mogna röda tomater. Rör om och koka upp, låt puttra utan lock tills såsen tjocknar, ca 40-50 min. Relaterade 6 portioner vegan domoda. 2-3 mogna röda tomater
DelaTwitterFacebookSkriv utE-postPinterestWhatsAppLinkedInGillaGilla Laddar. När jag var i Gambia för några år sedan så åt jag vad som kallas för deras ”nationalrätt” – Domoda, en supergod jordnötsgryta
En Gambiansk rätt med jordnötssmak. En variant på Domoda. Ingredienser 4 port400 g kycklingfilé1 burk krossade tomater0,5 - 1 burk jordnötssmör1 gul lök2 st morötter1 vitlöksklyfta0,5 st kycklingbuljongtärning eller 1msk flytande kycklingbuljong5 dl kokande vatten1 tsk chilipulver0,5 citron, saftenolja till stekningsalt & pepparTillbehör. Grytan ska puttra i ca 20-30 minuter
domoda,. 2 sötpotatisar3 morötter1 gul lök2-3 vitlöksklyftor1 pkt krossade tomater1 dl crunchy osötat jordnötssmör (eller 2 dl hackade salta jordnötter, ELLER BÅDE OCH. Låt puttra i ca 15-20 minuter tills sötpotatisen är mjuk. 2-3 vitlöksklyftor
Picadillo- Kubansk färsgryta som är lika god med kött- eller vegofärs. Gambianskdomoda med kött Vegansk domoda 3. Grasak- ärtsoppa från balkan Ärtsoppa med pannkakor 9. Inlägget Matsedel v 43- 10 grytor du måste testa
Vi var i Senrgambia på en libanesisk restaurang som heter Al-Rawsha och åt, jag beställde falafel och dom bjöd både på mybakat bröd innan maten samt vattenmelon och te efter maten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.