Dinkelbröd
Carolines Mat & Hälsoblogg
Carolines Mat & Hälsoblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Jättegoda och enkla att baka. Man kan göra dessa med kall vätska och låta de jäsa i kyl över natten, eller så gör man som jag gjorde idag bakade på morgonen:)
  •  
  • Du behöver
  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten kallt eller ljummet beroende på om du ska göra se kvällen innan.
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk hela linfrön
  • 11/2 dl pumpafrön
  •  
  • Låt stå och svälla ca 5-10 min Blanda sedan ner
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk havssalt
  • 11-12 dl dinkelsikt
  • 3 dl dinkelfullkornsmjöl eller grahamsmjöl
  • Låt degen jäsa ca 30 min Grädda bröden på 220 grader i ca 20-25 min Godmorgon

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.