Här tänkte jag bjuda på ett snabbt och enkelt recept på en soppa med torsk, fänkål och dill. Jag tycker soppa är en perfekt maträtt att ställa fram påmiddagsbordet då det förutom att vara värmande påkyliga dagar också är riktigt gott och något som kan varierasi all oändlighet
Det är oroligt att selleri, potatis, gul lök oh kycklingbuljong och litedill kan smaka så här gott. Jag fattar mig kort, eftersom jag inteskriver som följd av plötsligt uppblossar blogglust, utan enbart för att dokumentera detta mycket goda recept
Såsen till gratängen gjorde jag pålitevitvin, dill och räkor. Häll av fiskspadet från formen i en kastrull och häll även påmatlagningsgräddentill såsen
Skär ner dillen och dela citronenpå längden. Denna förrätt blir en härligöppningpåmiddagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
25 g sesamfrön (eko) 25 g solrosfrön (eko) 25 g chiafrön (eko) 25 g linfrön (eko) 100 g polenta (eko) 25 g bovetemjöl (eko) 3 g salt 6 g dill, fryst (eko) 3 g gurkmeja 12 g rapsolja (eko) 175 g vatten, kokande
Bred ut fyllningen slätt ovanpå "potatis"-botten, ställ ini kylen iminst en timme. Och självklart kan man garnera med lite mer skaldjur men idag var det bara lill-lördag
Gnidlaksen med en smule citronsaft fra en citronskive, og anret så laksefiletternepågrillen, kom citronskiverpå, et par klatter smør, krydderurter, salt og peber
Sloknad dill räddas genom ett nytt snittpå stjälkarna, ett glas varmt. Mixatill en röra och smeta påfisken, eller servera till ugnsrostade morötter och ytterligare rostad flagad mandel
vegetariskacurrybiffarpå majs och bönor samt ärt-tsatziki med dill. Och litedillpå det. medan dippen står på kylen så tar du såklart fram biffsmeten och steker biffarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.