4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Tärna potatis och korv i ungefär lika stora bitar och koka potatisen halvmjuk i egen kastrull. Häll matlagningsgrädden i grytan med korven och smält ner buljongtärningen och tillsätt senap och resterande kryddor
Tina fisken och låt rinna av på hushållspapper. Blanda kräftstjärtarna med färskosten, lägg en klick på varje fiskfilé och rulla ihop, lägg tätt i en ugnsfast form
Tärna potatis och korv i ungefär lika stora bitar och koka potatisen halvmjuk i egen kastrull. Häll matlagningsgrädden i grytan med korven och smält ner buljongtärningen och tillsätt senap och resterande kryddor
Gott, gott och ganska enkelt. Du tar naturligtvis grönsaker efter egen smak och eget förråd. Citronen ska bli ganska brun och varm innan du tar upp den
Velade och vände i tanken och det slutade med senapssås på Laxen. Men först tänkte jag lägga in dagens mat också, så inte det blir utdraget till nån annan dag, det har jag ju ändå några rätter som ligger och väntar på att få komma in på bloggen
Det är lördag och solen skiner. Lammfilé med senapssås. Och kommande helg är det påsk. Med de förutsättningarna kan inte ens ogräs och osågad ved förmörka ens sinne
Sill är ju bara nåt som jag vill ha på midsommarbordet och även julbord. Och ja det är ju faktiskt superlätt att slänga ihop en egen röra och lägga matjessill i plus så mycket godare
Dill och dragonsillDill och dragon har något gemensamt som förenar dem. Såsen smakade inte alls som jag hade tänkt mig så jag tog i stället vad jag hade hemma och hämtade inspiration ur sillakademins klassiska bok om sill
Så nu är det dags för mig att utforska bageribranschen, och det kan sluta hur som helst. Nördar finns inom alla områden), däribland bröd med granatäpplekärnor, äppelrökt bacon och ett rågbröd med dill som jag tagit inspiration ifrån till detta brödet jag gjorde häromdagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.