Ulla var min hemkunskapslärare på högstadiet och dethär receptet är väl ungefärdet enda viktiga att minnas från högstadiet överhuvudtaget (förutom vad Zippen heter egentligen och vad affärensom sålde Savann-byxor hette, men detverkar ju ingen ha någon som helst koll på)
Då ärdet dags att mysa lite extra, göra lite extra god mat. Då var detallahjärtans dag. Imorgon får ni se vad det bjöds på här men idag kommer ett tips på en enkel och mycket god efterrätt
Sila och pressa ut vattnet. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet fint. 1färdig skivad korv, t ex pepparoni, chorizo eller salami. 1prästost, gärna 1878, (17%)
Idag tog jag även klivet att köpa ett startkit med gellack som snart alla har tror jag. Så kör ni samma linje som mig (att inte äta liiiika mycket onyttigt som förut) så testa
Så tycker jag vi borde få ha det varje dag, eller i alla fall varje måndag. Detär dessutom perfekt mat att laga när man kommer hem från jobbet, det går snabbt och lätt
Och så stöter jag på detta recept, smakar precis som jag vill att de skall smaka. Nu ärdet middag som gäller, det blir rester från lördagens middag… som ni vet så lagar jag alltid för mycket
Lägg i frukten i mixern och kör ett tag, blanda sedan i mjölken och mixa tills det liknar glass. Solen har stekt på som bara den i helgen och när sötsuget slog till i denna hälsosamma period slog vi istället till på nyttig kiwiglass
Galet kanske, men kan man inte sova ärdet lika bra att göra något kreativt än att bara sno runt i lakan som till slut känns mer som en tvångströja än något rofyllt mot kroppen
Du som tempererar kommer att få choklad över, men detär svårare att temperera små mängder. Låt detsom blir över stelna och använd den sedan nästa gång du behöver smälta choklad
Särskilt inte när min ugn har gått sönder vilket jag förträngt i typ tre veckor men nu börjar det verkligen irritera mig så jag måste verkligen ringa en elektriker eller…ugnsfixare eller nåt (vem ska man ringa för att fixa trasiga ugnar
Jag hade heller ingen honung ringlad på mina, men det kan säkert vara gott att prova. Om jag ska spekulera kring vad som gör en bra och luftig (söt) sufflé tror jag attdet gäller att
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.