Men så kom vi på att vi faktiskt skulle åka iväg några timmar och den hade med största sannolikhet kunnat stå kvar i ugnen men om jag kan så minimerar jag gärna risken för inrökt hund
Den långa bearbetningen kommer stabilisera degen och göra den mindre kladdig. Det kan hända att just din deg behöver flera deciliter mindre mjöl än vad som står angivet
Oliver var snäll och hjälpte mig skiva dem, och eftersom vi skulle äta lite kvällsmat med så tyckte jag det passade bra med en omgång amerikanska plättar till de nygjorda jordgubbarna, och en klick vaniljvisp på känns ju oerhört lyxigt dessutom
Alltid ett litet gissel det här med när man tar med sig bakverk till jobbet som man sen vill fota. Kollegorna tittar lite snett på en när man springer runt i kontorens alla rum med en tallrik i jakt efter ett bra ljus
lite salt och peppar och den enklaste varianten av en hollandaise är färdig, därefter klipper du i så mycket gräslök du själv anser dig det vara värt, själv tycker jag att man kan aldrig överdriva med att lägga i gräslöken, ta i ordentligt är min uppfordring
Det kan ju kvitta, kan man tycka, eftersom bären ändå inte är särskilt goda. I år, däremot, har inga löss synts till, och vi har säkert plockat en hel liter
Sa vi att de är specialister på potatis på Lavelund, detta är bara en liten del av deras utbud. Ibland sadlar vi till och med våra stålhingstar och styr dom ut dit, det är nämligen inte längre än att det funkar
Blanda sedan ner det i degvätskan. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Lägg dem i lättsmorda eller bakplåtspappersklädda avlånga 2 liters formar
Recept kommer från boken Juices, smoothies & sunshine foods, skriven av Maria Wirén. Rulla ihop degen från långsidan och skär i 3 cm tjocka skivor – det ger ungefär 16 bitar
Perfekt att laga och det brukar alltid bli en massa över, toppen att ha till kommande vecka. Idag blir det gryta på kycklingfilé och så skall jag testa kyclingbacon, L blev lite fundersam men vi får se vad det smakar
Lövbiffsrullader, visst låter detlite fancy. Sanningen är ju den att det är mat som är väldigt enkel och smidig att göra, även om det för den sakens skull inte innebär att det skulle vara mindre gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.