Det är höstmakrill som är så god at servera inkokt, med dillsås och potatis. Detta beror givetvis på att makrill bara är i säsong under maj till oktober
Somomdet vore en fantastisk nyhet att man kan laga mat och frysa in den annonserar jag mitt senaste påhitt för att underlätta de där trötta dagarna när matlagning känns som bergsbestigning
Förutsättningen för att kunna laga det här är att man bland sina köksattiraljer finner en ångtillsats d v s en slags korg som kan ställas i en kastrull med lite kokande vatten i botten
Men det behöver man inte bekymra sig om så mycket, för COOP har i samarbete med matinspiratören Sara Begner tagit fram en hel receptbroschyr med massa läckra rätter inför årets Melodifestival
Det är ingen jävla tvekan om att sommaren är här. Så känns det när man äter den här. Häll blandningen i grytan och värm långsamt samtidigt som du vispar
Det kan hända att just din deg behöver flera deciliter mindre mjöl än vad som står angivet. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Blanda sedan ner det i degvätskan. vetekross. 1vatten. 1jäst. 1olja. 1salt. 1vetemjöl. 1smör. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna
Det är alltså inte min  lunch som lagas, utan jag lagar mat i mitt jobb. Jag lagar mycket husmanskost på jobbet, det ska va â€riktig mat†här minsann
Här är det lite av en kylskåpsrensning somdet så ofta blir när det är just soppa på menyn, ett perfekta sätt att ta hand om den där förskrämda palsternackan som lämnats kvar och ge en ensam stjälkselleri lite uppmärksamhet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.