) Kör smör, ägg, råsocker och vaniljpulver i en matberedare, alternativt med elvisp. ) Kör smör, ägg, råsocker och vaniljpulver i en matberedare, alternativt med elvisp
Blanda sedan ner det i degvätskan. vetekross. 1vatten. 1jäst. 1olja. 1salt. 1vetemjöl. 1smör. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna
(Notera dock det inte var en så kulinariskt lyckad idé dekorera med lime). För fyllningen valde jag lime istället för citron, med hopp om att den inte skulle vara riktigt lika sur eftersom jag minskat på mängden socker i fyllningen
Men då var det sommar, vi hade semester och ingen av tonåringarna var med. Maken var med mig. Så nu ska jag testa detta upplägg kommande fyra veckor och se hur detgår
Allt det innehöll var smått galna mängder nötter och frön tillsammans med ägg och olivolja och ärligt talat lät det varken som om det skulle kunna hålla ihop, än mindre smaka gott
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Det här brödet är så gott. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Det här med vardagsmat…. När jag var liten hände det ganska ofta att vi åt efterrätt. Över alltihop ringlade jag olivolja och strödde flingsat och toppade med smulad fetost
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Det är helt klart det bästa nyttiga brödet jag har provat och jag har gått igenom en hel del recept i hopp om att hitta ett bröd som jag kan äta med gott samvete
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.