Ta vara på detsomfinns i kylen och frysen och släng så lite som möjligt, så tänker jag. Hällde på creme fraiche och grädde och så lät vi det hela småputtra en stund
Rulla ut densomen längd, tjock som ett kvastskaft. Koka upp, dra sedan avden från värmen. Snurra formarna så att karamellen fördelar sig jämnt över ytan
Ett halvt kilo lyckades vi skrapa ihop, av blåbär, hallon, jordgubbar och så några vinbär. Med det här lilla tillskottet i min praktiska italienska glasburk, kan vi hanka oss fram ett tag till
Och jag får känslan av att det är stadsborna som klagar mest. Och i tidningen idag fanns ännu fler insändare från arga människor som tycker att det plogas för lite eller helt galet
Vänner ramlade in på ett (föraviserat) glas vin under lördagensseneftermiddag, och efter en koll i kylskåpet och lite blädder i några tidningar kunde vi till vinet duka fram
Det man behöver tänka på är att den behöver vila en dag om man vill skära fina bitar. Smörj eller spänn fast bakplåtspapper i en form med löstagbar kant
Skumt tänker man genast, kyla och värme går ju inte ihop menmarängen isolerar glassen och den ska ju bara gratineras snabbt så den är bara inne i ugnenen kort stund…simsalabim så kommer det ut en riktig ögonbrynshöjare vill jag lova
Här är det lite avenkylskåpsrensningsomdet så ofta blir när det är just soppa på menyn, ett perfekta sätt att ta hand om den där förskrämda palsternackan som lämnats kvar och ge enensam stjälkselleri lite uppmärksamhet
Lycka till. Detta gör man för att stoppa värmeprocessensom kan bidra till att sparrisen blir överkokt, trist och slapp och helt enkelt mister sin spänst och smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.