Vi grillade kyckling med mango och ananassalsa, det är en konst att grilla, många kan faktiskt inte få till en genomstekt, god, grillad kött eller kycklingbit men min man är riktigt duktig på det
Jag vet inte vad det beror på men det blir alltid så att mer tid behövs i ugnen än beräknat för att potatisen ska bli tillräckligt mjuk i den här typen av potatisrätter
Nuförtiden skulle vi nog dessutom tala om nordafrikanskt, sydafrikanskt eller västafrikanskt osv om de olika köken i Afrika för de skiljer sig åt beroende på geografin och lokala råvaror samt varifrån de fått influenser när det gäller det kulinariska
Ännuhar jag inte prövat Korvhantverk, trots att Fredrik hyllat dem så lockande, men det kommer. Färsk korv ska inte enbart vara något förunnat den som bor i storstad med dess rika utbud, eller har turen att bo nära en bra charkuteributik
Under tiden fyllde jag på en noggrant diskad burk med svartpeppar, korianderfrön och rosépeppar. Sedan jag hittade den goda vildgurkan för en tid sedan, fick det mig att fundera på om detändainte är möjligt att med inläggningar utan socker ändå
Man harnog bisarr smak, för det är ju bara som en kula med gelatinöst innehåll. Och vad skulle man hitta på, paj har jag gjort med tveksamt resultat men saft är alltid gott och så ska jag göra kräm på resten
Två italienska sorter från Franchi och en svensk vanlig hängtomat fick det bli - nu blev det massor med plantor så jag har gett bort till höger och vänster också
(jag har tagit recept rakt av från Nilla's Kitchen, men bytte ut nyponskalmjöl mot durramjöl. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Hoppas ni har haft en ljuvlig dag. Det kan inte bli bättre än så. Intedet roligaste direkt, men vi jobbade tillsammans hela familjen och då blir det roligare, tillsammans med musik som poppade i radion och en gin/tonic
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.