När man smakar på mandarinklyftan känner man lite syrlighet och sötma från mandarinen, den mörka chokladsmaken och en liten saltsmak som passar bra ihop med chokladen
Mandariner i lag. Stubben har jag fyllt med vispad grädde och mandarinklyftor. Mandariner i lag. Bred på vispad grädde, toppa med önskad frukt och rulla ihop som en rulltårta
Detta receptet har jag fått av en av mina arbetskollegor och det är en härligt välsmakade gratäng där ris och kassler samsas tillsammans med en smarrig sås med smak av chili som bryts av perfekt mot den fräscha smaken från mandarinerna
En kaka med lite mera tuggmotstånd pga. Toppa med. mandelmjölet och polentan. Jag gillar den grövre konsistensen kakan får, men samtidigt är den len i smaken av ricottan och fräsch av citrusfrukten
Toppa med glasskulor. Lägg gelantinbladen i kallt vatten 10 minuter. Ljumma mandarinjuicen, blanda i de urkramade gelantinbladen och rör om tills de smält
Här presenteras helgens tårta, ljuvlig vaniljmousse med söta mandarinklyftor som legat i lag, i kombination med Mariekex botten (som iofs inte ligger på botten), & med ett chokladband runt tårtan
-Lägg bakplåtspapper i en rund form med avtagbar kant. -Skala mandarinerna och skär dem i klyftor. -Vispa ägg och socker pösigt, med handvisp eller elvisp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.