I alla fall så kanske den här ört och vitlökskycklingen inte direkt är en vardagsrätt eftersom det är lite pyssel, inte så att den är svår på något sätt, men det är några moment som man kanske inte ha lust att mecka med efter jobbet, men till helgen är den helt suverän
Tumma ut degen i en pajform och ställ den kallt en stund medan du gör fyllningen. Sätt ugnen på 225°. Nyp samman ingredienserna till pajdegen eller kör dem i matberedare tills de formar sig till en boll
Krydda filén med lite salt och rosépeppar och bryn den hastigt. Under tiden rätten står i ugnen. Servera en god grönsallad, svart vinbärsgelé och hemmagjord pressgurka till denna rätt
var så säker Det bästa med den här tiden, är att det kommer så många bra och inspirerande mattidningar, så jag hinner inte läsa färdigt den ena, förrän den andra ligger fint i brevlådan och väntar
Se till att grytbitarna är väl putsade, inga hinnor och senor kvar. Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg
På studentfesten i Lördags bjöd vi också på flera sorters pajer. Jag hade lagat upp alla pajerna redan på fredagen så det var bara att värma på dem medan gästerna gav sig iväg på en runda med frågor formulerade kring studenten själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.