Den underbara doften när man vaknar på morgonen och älsklingen har startat perkolatorn, den fantastiska samvaron med vänner kring en kanna mörkrostat en onsdag kväll, kaffetåren på maten som ger energin åter, denlilla kicken jag får av att sitta en tidig morgon med en kopp svart framför mig och skriva ett blogginlägg och göra mig redo för en ny dag
Nyfikenhet och ett habegär väcktes hos mig och till min stora glädje fick även jag en burk av denna rökiga, fylliga och mystiska krydda av miss Meister när vi sågs senast
Den kommer från min finska farmor, och min mamma fick lära sig den och lagade den i alla år. Jag har tidigare inte lagat denna maträtt och jag fick aldrig receptet, men jag tror jag fick till det väldigt bra och mycket likt originalet
Men eftersom min mamma ville skämma bort mig så beställde vi den från ett bageri. Gör stick prov och låt det svalna ordentligt i formen innan du tar bort kakan från formen
Det bästa av allt är att den är så enkel att göra och att den är så jääkla god. Det bästa av allt är att den är så enkel att göra och att den är så jääkla god
Pajdeg. 1100 g smör. 11 dl riven ost. 13 dl vetemjöl. 13 msk kallt vatten. 1Fyllning. 1500 g nötfärs. 1140 g hushållsmedwurst eller någon annan sorts rökt bacon/salami
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.