Den här delikata pastagratängen, med spenat och lagrad prästost, käkade vi en dag förra veckan. Att vi tyckte att gratängen var så superdupergod kan till viss del bero på att vi dagen innan hade käkat betydligt mindre god mat i form av en "allt i ett gratäng" med tofu (typ fiskgratäng)
Delikata och hälsosamma kan det bli bättre liksom. Jag blev en smula inspirerad. när vi till kaffet mumsade på de där raw foodbollarna i Höganäs (du hittar inlägget HÄR)
110 g osaltat smör 110 g strösocker (eller cassonade) 140 g nakenhavreflingor (Får man inte tag i det går det också bra med ekologiskt havregryn) 0,5 krm havssalt (använder fleur de sel) 1 dl kaffe, nybryggt 200 g mörk choklad (med 50-60 % kakaohalt) 1 vaniljstång
Förra helgen åt vi dessa Delikata pepparkaksbakelser. Ja, det var inte mycket till julafton igår. Jag var sjuk med ont i halsen och hosta vilket gjorde att jag knappt kände vad maten smakade
Den här underbart delikata pajen bjöd jag mina goda väninnor marthainspiratörena på igår kväll. Den blir jättegod, speciellt om man använder lite syrligare äpplen, för de tar sig jättebra till den sötare bottnen och täcket
Nyårsaftonens dessert blev en riktig klassiker. Inte för söt och inte för mäktig. Glutenfri. Mandelbotten. 400 gram mandelmassa rivs på den grova sidan av rivjärnet
Idag tog jag tillvara det sista som citrussäsongen har att erbjuda och gjorde apelsinkräm. Sitter man med hemtenta så får man göra sitt bästa för att muntra upp sig
Efter att ha provat att göra egen lemon curd – som verkligen uppskattades av alla i familjen – blev jag sugen på att testa även en annan variant och det blev en “orange curd”, dvs en apelsinkräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.