Slå av pastanoch blanda ner den i svampen medan den är al dente. Har du för lite vatten så kyler pastan ner vattnet, det tar för lång tid innan kokningen kommer igång ochpastan blir klibbig
Pastan är så snabb och lättlagad att man kan göra rätten direkt varje kväll, men vill man förenkla kan man koka all pasta vid första tillagningen och sedan värma den genom att hälla den i kokande vatten en halv minut (koka först sparrisen, ta upp den med hålslev och återanvänd det redan kokande vattnet till att snabbvärma pastan
Vegetariska pasta med massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta. Nu var det ett tag sen vi hade pasta här hemma så det fick bli detta häromdagen
Det har ju blivit många bakverk på bloggen densenastetiden, jag har hur mycket som helst som jag vill fylla på här i receptarkivet och idag tyckte jag att det var dags för en maträtt
Vattnet från pastakoket är stärkelserikt och späder pastasåsen samtidigt som den reder av den. Vänd ner spenaten och låt den sjunka ihop innan du häller på crème fraiche och riven ost
Lägg den kokta pastan i en smord ugnsfast form. Efter man har lämnat blod så skall man ta det lite lugnt och inte lyfta för mycket tungt, M&M var hemma hos oss när jag kom hem… då blir det inte lugnt, full rulle hela tiden
Den här typen av pastarecept känns dock lite som något av en bastard. Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Jag har gjort den i så många år och har ännu inte smakat någon godare. Tänkte att vi från och med nu alltid ska äta något gott på de fredagar då jag har dem
Blanda pastanoch såsen i grytan. Koka pastan, spara ca. Mat och bak. Jag trillade över ett recept för ett tag sedan och idag gjorde jag en egen variant av det
När det är nån minut kvar tills pastan är klar, tillsätt spenaten i såsen och rör om ordentligt. Koka pastan al dente (nån minut kortare än instruktionerna)
Tag kastrullen från värmen och rör i osten, låt den smälta. Vi brukar alltid spara en lite bit av julskinkan och för ett tag sedan togs sista biten upp ur frysen för att användas i en god pastasås
Rör sist ner den rivna osten och låt smälta ner. En snabb, enkel, billig och god pastarätt. Koka pastan. I det här receptet har jag använt mig av konserverade champinjoner, men givetvis kan man använda färska som man skivar och steker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.