Det här är ett naturgodis helt fritt från e-medel, glukossirap, ytbehandlingsmedeloch alla andra konstigheter som det oftast finns i det naturgodis som du själv kan plocka i butiken
ex riven rå potatis, (vegetabilisk) grädde, "no-egg", mjöl, nötsmör, kokt ris/bovete/hirs/mosad potatis eller havregryn, det beror lite på hur smeten ser ut (om den är torr/lös)
Ska jag vara elak så smakar bollarna som friterad ärtor-majs-paprika-blandning. Innehåller ett förtjockningsmedel som är ett e-nummeroch farinsocker, för den som bryr sig om sånt
Kanelbullar ska bakas på kanelbullens dag, både för att det är roligt och för att det är så gott. Detta recept har jag lite extra smör, både i degenoch i fyllningen
Gör så här. 1- 2 msk gojibär. 2-3 krm vaniljpulver. Sätt på ugnen på 150 grader Hacka dadlarna fint och rör ihop alla ingredienser väl. Forma smeten med hjälp av någon form eller för hand till lagom stora bars och grädda dem i mitten av ugnen i ca 20 min. Just våra bars är ca 1 cm tjocka 5 cm långa och 4 cm breda. 1- 2 msk gojibär. 2-3 krm vaniljpulver
Det här är mitt bästa recept som är så lätt att röra ihop och fylla med ett paket frysta blåbär. Idag har vi haft snöstorm här på Öland så kontrasterna är verkligen typiskt aprilväder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.