Jag tycker fortfarande att böcker och handskrivna block är det bästa och mest praktiska när man ska leta efter, och använda recept - även om böckerna numera ofta får ge vika för datorn
Vilket jagofta gör närjag ska baka något utan socker och mjöl. De blir ofta för mjuka och så håller de inte ihop, men de här blev sådär perfekta (enligt mig) i konsistensen och sen är ju kombon jordnötter och choklad näst intill oslagbar
Eller vitlöksbröd, same same. Jag brukar vanligtvis gilla när grönsakerna har kvar mycket av sin krispighet, men fänkålen hade de gärna fått vara lite mjukare
Och jag tycker vi kickar igång den här veckan utan krusiduller, utan pang på med en riktigt fikahit. För såhär i äppeltider är det näst intill kriminellt att inte baka en äppelkaka och såklart var jag ute och plockade de stackars få äpplena vi har fått på vårt relativt unga träd och snodde ihop en enligt killarna "supergod" toscaäpplekaka
Normalt sett brukar jag inte göra gubbröra mer än en gång per år och det är vid semestern då jag brukar inleda första semesterdagen med en gubbröremacka och en kall pilsner, mest bara för att tala om för mig själv att om det är någon tid på året som det skall livsnjutas så är det då
Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper. ca 16 st. Lös jästen i ljummet vatten och blanda i olja och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.