God eftermiddagen denna mulna måndag. Hoppas ni har en bra dag hittills. Jag och ungarna har hållt oss inne hela dagen idag, det känns ruggigt och kallt ute tycker jag och blir inte alls sugen på att ta mig ut genom dörren något nämnvärt
Passar perfekt till rostbiffsmackan med rostad lök och snittgurka och till den friterade spättan med räkstjärtar och citronklyfta samt till skivad torskrom på danskt rågbröd med citronklyfta
Rostbiff med Remouladsås är ett av de goda påläggen på Danska Smørrebrød. Dansk Remoulade Matlagningen går fortfarande på sparlåga här hemma i Östersund, på grund av Cryptosporidium som ännu härjar fritt i vårt vattenledningssystem
Äntligen finns det MSC märkt rödspätta. Detta är en enkel klassiker med smak av Danmark. 4 personer600 gr rödspätta filé, fryst MSC märkt2 ägg1 dl vetemjöl2 dl ströbrödsmör och olja att steka isalt och pepparsåsen1 dl majonäs15 skivor smörgåsgurka1/2 lite gullök1 msk kapris (ta en lite dyrare burk med större kapris)currycitronsaftsalt och pepparKnäck äggen i djup tallrik och vispa upp dom med 3 msk
en vegansk burgare med dansk remouladsås. Havsburgare med dansk remouladsås. Idag är det tisdag och min andra dag att stå för veckomenyn i gruppen Vegetarian 4 A Year - En härlig grupp på facebook som vill inspirera folk att äta vegetariskt för ett år
Rör ihop allt så att det blandas väl och klicka ut degen i 2 bakpappersklädda brödformar (1,5 l). Jämna till ytan lite med en blöt slev (eller hand) och låt jäsa cirka 12 timmar i rumstemperatur (~20 grader)
Rör ihop majonnäs och crème fraiche,. Tillsätt citron, senap, salt, peppar och gurkmeja. Vänd försiktigt ihop det hela med hackad gurka, kapris, persilja och de hackade äggen
Jag tror receptet är en variant av ett recept som danska matprofilen Camilla Plum lagat. Ugn, 200°C. Blanda samman alla ingredienser noggrant, gärna i assistent
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.