Blanda ned äggulan, vispa äggvitan till hårt skum och vänd ned den. FYLLDA PERSIKOR I UGN. Rör ned detta i äggsmeten och lägg fyllningen i persikohalvorna
Blanda samman senap och äggula i en skål och tillsätt oljan, litet i sänder. Strö över äggen. DAGENS RECEPT 15-03-03GRÖNSALLAD MED ÄGG OCH SENAPSSÅSGammaldags men utsökt god är den här salladen med hårdkokt hackat ägg och en väl smaksatt senapssås. 4 portioner1 stort grönsallads- eller isbergssalladshuvud1 bit gurka, ca 150 g1 krm salt1 krm vitpeppar2 - 3 hårdkokta hackade äggSås. 2 msk senap, helst osötad1 äggula4 - 5 msk matoljaev litet krossad rosépepparTill 8 portioner. Salladssås med crème fraîcheBlanda samman 2 dl crème fraîche, 1 äggula, 1 msk senap och smaksätt med 1 krm salt och 3 msk finhackad persilja och ½ tsk dragon. 1 äggula
Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta, lägg i köttbitarna och krydda väl med salt och peppar. Späd sedan med vitt vin och tomatspad och lägg i lökklyftor och pressad vitlök
Lägg köttfärsen i en skål. Tillsätt ägget. Kavla ut smördegen - bägge plattorna - till en avlång platta. Lägg denna mitt på smördegen och vik ihop den om färsen
Tillsätt äggen, ett i sänder, samt citronskalet. Rengör formen, lägg den över kakan och låt svalna. DAGENS RECEPT 15-02-24MJUK KOKOSKAKADen här kakan får en god, spännande smak av riven kokos. 1 kaka i en 1½-litersform150 g smör eller margarin1½ dl socker3 äggrivet skal av ½ citron2 dl kokosflingor2½ dl vetemjöl½ tsk bakpulverLägg matfettet i en skål och rör det mjukt. 3 ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.