DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor
DAGENS RECEPT 15-03-22. 2 krm vit- eller svartpeppar. 2½ dl vatten eller mjölk. Till 2 - 3 portioner. Grädda 2 formar. Ca 20 minuter att förbereda. Tillsätt den strimlade purjolöken men också 1½ dl finhackade inlagda rödbetor, 2 - 3 msk kapris och 3 msk hackad persilja. Beräkna 2 msk ädelost och 4 msk vanlig riven ost till vår sats färs. Laga gärna 2 formar på en gång och frys den ena när den är absolut kall. 2 krm vit- eller svartpeppar. 2½ dl vatten eller mjölk
ca 250 g margarin (kylskåpskallt). 7 dl mjöl av valfri sort (jag tog 5 dl dinkelmjöl och 2 dl vetemjöl). En ask färska champinjoner, ca 250 gram. Förgrädda sedan i 200 grader i ca 15 minuter. In i ugnen, 200 grader, ca 30 minuter tills den fått fin färg och du märker att pajfyllningen liksom "stelnat till". ca 250 g margarin (kylskåpskallt)
2 äggulor. 2 äggulor Kokosflingor att strö över. Hörde rykten om att det skulle bli dåligt väder i helgen…passade på att direkt på morgonen ta hand om lite tvätt och slänga ihop en mjuk kaka att njuta av under regnets timmar
DAGENS RECEPT 14-10-11CHOKLADTÅRTA MED BANANERNågon gång emellanåt är det skönt att glömma allt vad kalorier heter och njuta av en riktigt smaskig tårta. 1 tårta150 g smör eller margarin300 g brun farin2 ägg1 tsk vaniljsocker3 medelstora mogna bananer85 g blockchokladca 4 dl vetemjöl1 tsk bakpulver2 msk vattenBlanda rumsvarmt matfett med farin till en jämn massa. Blanda ägg, vaniljsocker och mosade bananer (det ska vara ca 2½ dl mos av bananerna) och rör ned blandningen i massan. Fördela smeten i 2 smorda springformar och grädda bottnarna i 200 graders ugn ca 35 minuter. Rör drygt 50 g smör eller margarin och 250 g florsocker smidigt. Tillsätt ½ tsk vaniljsocker och 1 - 2 msk mjölk så att crèmen blir smidig i konsistensen. 2 ägg
DAGENS RECEPT 14-10-27UGNSSTEKT REGNBÅGE I GRÄDDSÅSPröva denna verkligt fina fiskrätt, som är len och mild i smaken. 4 portionerCa 800 g filéer av regnbåge1 msk citronsaft2 tsk saltcitronpepparsvartpeppar2 dl crème fraîche1 dl vispgräddeGarnering. För att få ca 800 g färdig filé av regnbåge behöver du 2 fiskar à ca 1 kg. 2 tsk salt. 2 dl crème fraîche. 2 fiskar ca
2 liter svarta vinbär och 3 liter vinbärsblad blandas med 7 liter vatten och kokas i 15 minuter varefter de pressas så att all bärsaften trycks ut. Häll tillbaka det i kastrullen och låt 7 dl strösocker smälta ner, pressa i saften från 2 citroner och häll det sedan på små plastflaskor. Svartvinbärsjuice, Svartvinbärsjuice recept 2 liter svarta vinbär. 2 citroner och
Den 20 april finns det möjlighet att gå korvkursen på Allé. Förra gången jag var på Allé, var det på Matrundan 2011. 2 rivna äpplen. 2 msk mald koriander. Ca 2 cm färsk riven ingefära. 2 Lagerblad. 2. 2 rivna äpplen. 2 msk mald koriander. Ca 2 cm färsk riven ingefära. 2 Lagerblad
DAGENS RECEPT 14-07-22. 2 tsk maizena. 2 vitlöksklyftor. 2 äggulor. 2 äggvitor. Täck formen med folie och ställ in den i 200° ca 15 minuter. 2 tsk maizena. 1 burk skalade tomater, 400 g 2 vitlöksklyftor 1 tsk oregano
DAGENS RECEPT 15-01-17KÖTTFÄRS I SMÖRDEGEn välkryddad köttfärs inbakad i smördeg ger en verkligt festlig huvudrätt. 6 portioner400 g finmald nötfärs100 g finmald fläskfärs1 tsk salt2 krm svartpeppar1 tsk dragon2 msk finhackad persilja2 msk finhackad gräslökeller det gröna från en purjolök1 ägg1½ dl vatten3 msk potatismjöl2 plattor djupfryst smördegTill 10 - 12 portioner. Grädda 2 köttfärslängder. Öka sedan värmen till 200 grader och grädda ytterligare ca 25 minuter eller tills degen blåst upp, fått fin färg och färsen verkar genomgräddad. Ca 25 minuter att förberedaCa 55 minuter att gräddaFestligare. Blanda 150 g skivade färska champinjoner eller 25 g torkade blötlagda hackade murklor i färsen. Hacka samman 150 g smör eller margarin med 2½ dl vetemjöl, 1 krm salt och 1 msk vatten
DAGENS RECEPT 14-09-04. 2 gula lökar. 2 - 3 krossade vitlöksklyftor. 2 tsk basilika. Ställ grytan i kall ugn och sätt värmen på 200°. Ca 20 minuter att förbereda. Fyll den då med vatten, tillsätt litet oparfymerat diskmedel och ställ in det hela i 200° ugn ca 1 timme. 2 gula lökar. 6 tomater eller 1 burk, 400 g 2 - 3 krossade vitlöksklyftor. 2 tsk basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.