DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor. Låt rätten sjuda sakta under lock ca 15 minuter. Ca 15 minuter att förberedaCa 15 minuter att efterstekaBilligare. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags. 500 g benfritt nötkött av innanlår
DAGENS RECEPT 15-03-22. 500 g blandfärs. ca 150 g god ost i skivor. Grädda färsen i ugn vid 175 grader ca 45 minuter eller tills den fått lätt färg och verkar genomgräddad. 45 - 55 minuter att ugnssteka. 500 g blandfärs. ca 150 g god ost i skivor
ca 250 g margarin (kylskåpskallt). 7 dl mjöl av valfri sort (jag tog 5 dl dinkelmjöl och 2 dl vetemjöl). 0,5 dl mjölk. 5 ägg. 5 dl mjölk. En ask färska champinjoner, ca 250 gram. 5 dl creme fraiche. Kavla eller tryck ut i långpanna och låt stå kallt ca 15 minuter. Förgrädda sedan i 200 grader i ca 15 minuter. ca 250 g margarin (kylskåpskallt). 5 ägg. 5 dl mjölk
1,5 dl. 150 gr. 1,5 dl. Sätt ugnen på 175C och klä en långpanna med bakplåtspapper. Grädda nederst i ugnen i 15 minuter. 1,5 dl kallt vatten. 150 gr smör. 1,5 dl strösocker
DAGENS RECEPT 14-09-16. 5 - 6 portioner. 500 g benfritt nötkött. 250 g spaghetti. Strö över rosmarin och timjan och låt ragun småputtra under lock tills köttet känns mört, ca 45 minuter. Ca 15 minuter att förbereda. Ca 45 minuter att tillaga. Från Nya Mästerkocken 19855 - 6 portioner. 500 g benfritt nötkött. 250 g spaghetti
DAGENS RECEPT 14-10-11CHOKLADTÅRTA MED BANANERNågon gång emellanåt är det skönt att glömma allt vad kalorier heter och njuta av en riktigt smaskig tårta. 1 tårta150 g smör eller margarin300 g brun farin2 ägg1 tsk vaniljsocker3 medelstora mogna bananer85 g blockchokladca 4 dl vetemjöl1 tsk bakpulver2 msk vattenBlanda rumsvarmt matfett med farin till en jämn massa. Fördela smeten i 2 smorda springformar och grädda bottnarna i 200 graders ugn ca 35 minuter. Låt bottnarna svalna i formarna ca 5 minuter innan de ställs på galler att kallna. Smält 85 g god blockchoklad eller mjölkchoklad och låt den svalna. Rör drygt 50 g smör eller margarin och 250 g florsocker smidigt. Från Nya Mästerkocken 1985 Den här tårtan är sammanlagd med en speciell choklad-banancrème, som beskrivs nedan. 150 g smör eller margarin
1 gurka. 1 tsk salt. 1 msk citronsaft. 2 msk olja. Svartpeppar. Chiliflakes. Riv gurkan på rivjärnets grövsta. sida eller använd en grönsakssvarv om du har
DAGENS RECEPT 14-10-27UGNSSTEKT REGNBÅGE I GRÄDDSÅSPröva denna verkligt fina fiskrätt, som är len och mild i smaken. Stek fisken i ugn, 175 grader, 30 - 40 minuter beroende på filéernas tjocklek. Strax innan rätten är färdig kan du strö över ca 50 g flagad mandel. Låt spadet koka 15 - 30 minuter. Från Nya Mästerkocken 1985 4 portioner. 175 grader
2 liter svarta vinbär och 3 liter vinbärsblad blandas med 7 liter vatten och kokas i 15 minuter varefter de pressas så att all bärsaften trycks ut. 15 minuter var
Söndagar är en alldeles utmärkt dag att baka, det vet ni säkert att jag tycker. Kärleksmums1 st D24 form150 gram smält smör2 ägg3 dl socker1 tsk vaniljsocker1 msk kakao4 ½ dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 ½ dl mjölk70 gram mörk choklad. 75 gram smält smör1 msk kallt starkt kaffe1 msk kakao1 tsk vaniljsocker3 ½ dl florsocker. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. 150 gram smält smör. 75 gram smält smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.