som tröst i vintermörkret (som i veckan också fick pris som årets bästa dessertbok) och till min födelsedag (som nu känns som att den var evigheter sen, måste för övrigt lägga ut en bild på det fina halsbandet jag fick
Även om jag inte är ett stort fan av kaffe så är det ett måste i chokladbollar =). Blanda i vaniljsockret, kakaon, kaffet och havregrynen och arbeta ihop det
Dela tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt. Om man vill kan man passera allt genom en sil för en riktigt slät sås – oavsett vilket är smaken otrolig
Idag, den andra dagenav vårat test av Linas inspirationskasse, stod kycklingwraps på menyn. Ja, imorgon blir sista dagen med matkassen, då utvärderar vi också kassen som helhet
-) Som sagt var, jag äter inte strikt lchf och det är mitt eget val eftersom det helt enkelt är en dellivsmedel som jag inte vill vara utan såsom tex morötter, bönor, frukt (äter jag några per vecka), lchf bakverk, mörk choklad, vin osv
Vi cyklade dit och möttes av ännu ett nytt par vi aldrig träffat. Vi fick champagne och lite tilltugg därefter serverades en kantarelltoast med chevréostcreme och rött vin
Härom dagen var jag inne i stan (Stockholm) på ett ärende. Men jag måste ju säga att detta lite nyttigare alternativ ändå räddar en från ångesten av ”jag skulle inte ha
- ♥ -För den som är intresserad av kcal-innehållet - ca 300 per portion. 3 morötter8 potatisar1/3 purjolök1/2 gul lök1,5 fiskbuljongtärning6 dl vatten1,5 msk vetemjöl100 gr creme fraiche valfri2 msk hummerfond200 gr räkost150 gr räkor skalade4 bitar laxfileér (i portionsförpackning)dill efter smak. för er exakt 1,5 msksalt efter smak. Skär laxbitarna i 6 delar per bit och tillsätt dessa
Fram med lakritspulvret och kavla upp ärmarna. Alright, nu kör vi igen. Slå på ugnen på 200 grader. Kakan100 gram smör2 st ägg3 dl strösocker3 tsk lakritspulver2 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix4 msk kakao1 tsk vaniljsocker1 krm saltsmör och mjöl till formenGlasyren175 gram mörk choklad2 dl vispgrädde2 tsk lakritspulver2 st torkad, finhackad chilifrukterflingsalt att strö över alternativt lite lakritspulverSmält smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.