I söndags var det både hustruns födelsedag OCH påskdagen OCH körsbärsträden slog ut i full prakt. Det behövs egentligen inte men dels blir det mörare och dels har jag ju en dylik manick
e inlägget såg dagens ljus och det bjöd på en lammgryta. Vi nådde den svindlande summan av en halv miljon läsare, något som vi inte hade en enda liten tanke på skulle hända då för tiden
eller grovt krossade mandelkakor. Blanda ned äggulan, vispa äggvitan till hårt skum och vänd ned den. Blanda samman matfett och farin till en lös massa
dagen mötte mig med regnrusk och mysbyxor. Vad är då bättre än att smyga ut på internet och läsa alla härliga inlägg om hur nyårsaftonen blev för er andra
Jag surfade runt på nätet häromdagen för att leta lite hälsosamma frukostalternativ. Skulle nog inte vilja äta dom som dom är utan jag vill ha något till, tex mitt pålägg, går ju förstås att variera i det oändliga, lite bär och grädde
Då fortsätter jag med dagens receptbomb efter min baklördag som jag haft här hemma idag. Hej hej. Kaka nummer två är en supergod “bulle” i långpanna med en vanilj- och citronfyllning
Då blir den jämnare fördelad och blir lättare genomvarm vid gratineringen. Du kan byta ut ansjovisen i vårt recept mot böckling eller annan rökt fisk eller mot sardeller eller sardiner
Tyvärr har jag igen bild från detta – det kom nämligen ett mejl sent på eftermiddagen som gjorde att jag helt tappade fattningen och glömde allting jag hade tänkt göra resten av dagen
Precis på dagen. Men, men, då kommer plötsligt, alldeles i rättan tid, ett mail från någon av er, där det står att bloggen och mina recept har gjort livet lättare att leva, och att jag ABSOLUT inte får sluta blogga
1 Ingredienser ett halv paket bacon cirka ¼ blomkålshuvud 1 klyfta vitlök 3 ägg 1 klick smör 2 msk grädde salt peppar chili, färska örter Instruktioner Strimla bacon fint och stek tillsammans med blomkål som delats i små bitar. Klicka för att dela till Pinterest (Opens in new window)Dela på Facebook (Opens in new window)Klicka för att dela på Twitter (Opens in new window)Klicka för att dela på Google+ (Opens in new window)Klicka för att dela på Tumblr (Opens in new window)Klicka för att maila detta till en vän (Opens in new window)Klicka för utskrift (Opens in new window) 1 klyfta vitlök 3 ägg 1 klick smör 2 msk grädde salt peppar chili, färska örter Instruktioner Strimla bacon fint och stek tillsammans med blomkål som delats i små bitar
Enklare måttangivelser fårman leta efter. Gårdagskvällen ägnade vi vid fiskgrytan, skar grönsaker, fisk, kryddade med saffran, avsmakade den puttrande tomatsåsen och bakade dinkelbaugetter med äpplen och valnötter för att slutligen slå oss ner vid uppdukat bord med övriga familjemedlemmar för att känna in fredagskvällen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.