Det var en riktigt kul dag i köket på Allé och nu är jag redo att använda den gamla Husqvarnakvarnen som jag hittade på loppis för en femtiolapp för att göra korv i långa banor
(Jag föredrar mina inte helt genomstekta, men det är helt och håller en smaksak. 1 vitlöksklyfta, riven. 1 kokt potatis, riven. 1 tsk torkad mynta. 1-2 msk vatten. 1 vitlöksklyfta. 1 kokt potatis. 1 tsk torkad mynta. 1-2 msk vatten
Vi kan ju säga som så att det var väldigt svårt att slutaäta även om vi var mätta - "bara en liten klick mos till med lite sås", "bara en bit ölkorv till", "bara en druva med lite sås"
De flesta korvsorter är just kokta och varmrökta - falukorv, medisterkorv, frukostkorv m fl. Uteslut crème fraîche-blandningen och klicka i stället över en mjukost, t ex vitlöksost eller pepparrot
Hipp, hurra för potatisenidag. Brukar ni äta mycket potatis. Lagade potatismos i torsdags, som det blev rester av så jag gjorde potatismuffins till lövbiffen i fredags, och jag känner mig rätt sugen på grekisk potatisgratäng, så det ska det bli någon dag
Säkert var det av pur förtjusning över det läckra innehållet - pröva själv. Dela auberginerna på längden och stek dem med snittytan nedåt i hälften av oljan tills de känns mjuka
Första maj, demonstrationernas dag, det är såklart mycket färre som går i tåg nu än förr. Nu har vi ju så många sociala nätverk där man kan visa vad man tycker och påverka beslut men det är ändå en hel del som demonstrerar första maj
Den planerade julledigheten - när vi skulle umgås med familjen, träffa vänner, gå på bio, stöka här hemma med sånt som ligger efter, och göra diverse utflykter - har i stället reducerats till ett stilla lufsande härhemma, lite TV-tittande, lite bloggande och en och annan bok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.