Det har varit en lugn och skön förmiddag och lunchen är precis avklarad, framför tv. Min vardag,. Så i dag lutar jag mig tillbaka och bara kopplar av, men tar med mig känslan jag hade när jag reflekterade över spegelbilden och jobbar vidare mot det resultat jag vill uppnå
Idag, den andra dagenav vårat test av Linas inspirationskasse, stod kycklingwraps på menyn. Vi själva är inte så förtjusta i mix-sallad på vintern, det smakar lätt halvdåligt redan när man öppnar paketet och när vi försökte spara lite till nästa dag blev det oätligt
Jag tränar varannan dag, för det mesta löpträning men jag kör även efter en dvs som heter "Funtional training" gjord av Annika Sjöö och hennes man Michael
benfritt kött av bog eller ytterlår. Hetta upp hälften av vardera smör och olja i en gryta. Tillsätt resten av smör och olja och fräs grönsaker och kryddor ett par minuter
Sockerlagen silas av varje dag och mer socker tillsätts, så lagen blir mer och mer koncentrerad. Oavsett är hållbarheten nästintill oändlig så länge man är noga med hygienen
Recept för en lyckad dag. portionsbitar av laxfilé. rest av blomkålsris (se recept för blomkålsris här). SÄTT KRYDDA PÅ TILLVARON portionsbitar av laxfilé
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Lägg på ett lock och låt köttet sjuda, ca 11/4 timme tills innertemperaturen är 75º. Låt köttet vila 10 minuter i bul-jongen. Tiden beräknas till ca 30 minuter. 1 tsk salt. 1 st gul lök. 1 st morot. 1 bitar rotselleri. 10 st vitpepparkorn. 1 st lagerblad. 1 st timjan. 1 dl mjölk. 1. 1 msk persilja
Smaka av med salt och pep-par. Skala lökarna och bryn dem i en stekpanna med 1 msk smör och råströsocker. I tryckkokare är koktiden ca 15 minuter efter tryckhöjning. 10 st pärllök. 1 tsk råströsocker. 1 tsk salt. 10 st kryddpepparkorn
Idag är det bara tisdag och jag tänkte laga en rätt på min sons favoritkött. Innan det är dags för svampplockning ska vi hinna med ännu en maskeradkräftskiva
För vår del denna söndag hade vi fyra små potatisar, morötter och créme fraiche i kylen. Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.