Detta år gjorde vi treolika laxpatéer, med vaniljsmak, med dillsmak ochmed chilismak. Lägg köttsida mot köttsida med all ev resterande salt/socker/dill blandning emellan
Det finns fler förslag på vegetariska och köttiga fyllningar, samt ett pajskal med mindre smör i, i det här receptet, fast här får ni dubbla fyllningen förstås
Hade vi en trevlig kväll. Baconstekta dadlar med fetaost, färska fikon och knäckesticks. Ont om tid och ont i foten gjorde att jag ville göra menyn ganska enkel för mig
Idag gjorde jag treolika sorters juicer, och alla blev goda och fyllda med massor av nyttigheter. Jag använder mig av en råsaftcentrifug när jag gör mina juicer, och genom att jag använder den blir juicen fri från fruktköttet (vilket jag tycker blir godare
Tycker att det är trevligt att ha en korg med hembakat knäckebröd på köksbordet som man kan ta en bit av och knapra på ibland (hjälper bra mot gravidillamåendet också) och det här knäckebrödet blir väldigt sprött och det är trevligtmed de olika fröna på
Snitta dadlarna på längden och kärna ur dem. Baka i 225° varm ugn i ca 10 minuter tills baconet är knaprigt och servera på fat eller liten snapasgaffel
Jag vet att curry är en kryddblandning som kan ha väldigt olika karaktär, men till det här receptet använder jag helt enkelt den där det kort och gott står "curry" på burken av det vanliga märket
Det här blev kex att ta med på resan och som passar att lägga ner på vilken utflykt som helst. Jag tycker att det passar med rätt små kex, det blir som en lagom munsbit för barn
Ingredienser Portioner. 8 Glutenfri chokladbotten 70 g normalsaltat smör 60 g socker 70 g mörk choklad 1 st ägg 20 g maizena majsstärkelse Kaffekräm 1 1/4 dl vispgrädde 7 g hela kaffebönor 2 st gelatinblad 1 1/4 dl mjölk 50 g socker 1/2 vaniljstång 4 äggulor 90 g mörk choklad hackad i mindre bitar Ljus chokladmousse 3 st gelatinblad 2 1/2 dl vispgrädde 20 g socker 1/2 vaniljstång 1 äggula 75 g ljus choklad hackad i mindre bitar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.