Koka upp vattnet tillsammans med salt, vitpeppar, morötterna och en klyftad gul lök i en stor gryta. När helgen kommer då har man ju tid för lite "långkok" så i lördags slog jag till och gjorde currykyckling i kokosmjölk efter inspiration ifrån Remsans recept på currykyckling
4 4 port basmatiris eller annat ris 1 gul lök ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk olja 1 msk curry 2 dl vatten 2 msk kycklingfond eller buljongtärning (2 msk fond motsvarar 1 tärning) 1 1/2 dl matlagningsgrädde ev majsstärkelse (Maizena) 2 msk persilja 1 1/2 dl mango chutney salt och peppar att smaka av med Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
Kycklig som blandas medi härligt mustiga smaker av curry, ingefära, spiskumin och gurkmeja. Stek kycklingen och blanda i övriga ingredienser, småsjud en stund och servera sedan med ris och sallad
Karibisk ananasmed coco-glass. Enkel, men krävs lite förberedelse med en vända i frysen med glassen. För mig blev det ingen sån där fin kamm uppe på av ananasbladen, de var ju så vissna, så vissna
Man köper hem riktigt mogen fin ananas som man skalar tar ut stammen i mitten . och skär ned i små bitar sedan stoppar du den i frysen jag brukar göra på några ananas åt gången så har jag på lur när vi blir sugna på smoothie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.