Denna gång blev det en skinkstek kryddad med rosmarin och enbär. Man kan ge den kärlek på alla möjliga sätt, med kryddor och feta såser och andra tillbehör
Stark och mör skinkstekKvällen före. Skönt att jag handlade igår och att Leif tar hand om skjutsningen till och från hockeyn så jag får hålla mig inne resten av kvällen
Vare sig du vill eller inte gör hösten sitt intåg i vårt vackra land och det känns lockande att ställa fram mer "rejäl" och värmande mat på bordet igen
Priset sänks och kvalitén höjs. Igår var det extrapris på skinkstek, från de svenska gårdarna. Medan kött och grönsaker gottade till sig i ugnen passade jag på att fördriva tiden med studier, artikeln ”Prevelance of and risk factors for childhood overweight and obesity” skulle kritiskt granskas
Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzel och då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat med skinkstek
Vilken härlig lördag det har varit, sol och värme… man njuter som bara den. Men idag blev det grillat, testar att grilla skinkstek som jag har skurit i bitar
4 ca 800 g benfri skinkstek 2 äpplen ca 3 cm färsk ingefära 2 gula lökar 12 urkärnade katrinplommon 1 dl koncentrerad äppeljuice 3 dl vatten 1 tsk salt 1 krm peppar 1 köttbuljongtärning Lägg till i inköpslistan
Lägg potatisen i botten på en ugnsform med lite rapsolja, sprid ut potatisen jämnt salta och peppra. Lägg på champinjonerna hela, chorizon och sprid ut vitlöken, häll på de krossade tomaterna och vinet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.