Resultatet blev dessa grilladesötpotatismed en het och smakrik örtolja med chili. Dock rekommenderar jag inte saffransaioli då smakerna skär sig lite med myntan men en vanlig skulle nog passa perfekt
börja med att steka kantarellerna i en stekpanna utan smör tills vätskan försvunnit. Grillad entrecôte är ju alltid gott, det blev dock grillpannan denna gången, vi hade ingen lust att gå ut i kylan och grilla
Servera högreven medsötpotatisen, ugnsbakade tomater och chiliailoi. och att man inte gör det oftare är svårt att förstå för det finns ju så mycket smak i tex högreven om man jämför med en vanlig "vanligae" biff
Den ville jag grilla i ugnen rakt upp och ner men sedan var det lite mer osäkert vart vi skulle hamna med resten och om jag ska vara ärlig så var jag inte helt hundra när vi skulle sätta oss och äta om avokadon skulle smaka gott, om det skulle bli för mäktiga paprikor eller om den kalla paprikasåsen skulle vara en sak för mycket på tallriken
Till köttet gjorde jag ugnsrostad sötpotatis, med brysselkål och paprika. röd paprika. Serverade det hela med bearnaisesås från Lohmanders, ruccola och avocado
Till köttet blev det ugnsrostad sötpotatis och rödbetor. Då har vi ännu en härlig lördag framför oss. Man får nog passa på att njuta idag för det ska bli kallare i början av nästa vecka
Häll ut det mesta av marinaden från paprikan och tillsätt paprikan och blanda runt. Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja
Stekte också på färsk vitkål i massor med smör, blev fantastiskt gott. Gjorde min fantastiskt goda basilikamajonäs till (recept HÄR) och ugnsrostad sötpotatis
För att variera tillbehören till middagarna hemma så kan jag varmt rekommendera sötpotatis, gott att rosta, göra mos på eller blanda upp med vanlig potatis eller gör som i det här recepten och grilla dem, den rostade smaken i kombination med den söta och fylliga potatisen blir mycket gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.