Ett litet "hopkok" av vad som fanns hemma i kyl och skafferi. Det var gott, men jag tror nog det blir ännu bättre med en fastare melon så som galia- eller honungsmelon
Kvällens middag blev Kycklingkebabspett med fruktig couscous-sallad. Den fruktiga couscous-salladen är en vidareutveckling av den couscous-sallad jag brukar laga
Värm biffarna i ugnen på 180 grader i ca 18-20 min. Koka couscousen enligt anvisning, skär upp och stek paprikan tillsammans med purjolöken och blanda marinaden
Couscous-sallad. Ingr. Rödbetsbiffar. 1 burk kikärter, 3 kokta rödbetor (finns att köpa färdigkokta om man inte vill koka själv, obs, inte inlagda i burk),1 ägg, 4 msk maizena, 1 tsk spiskummin, 4 krm salt
Grekisk couscous-sallad Ingredienser Beräknat för 4 portioner 250 g färska champinjoner 2 st zuchini, små 2 st salladslök 1 dl olivolja, extra virgin 1 citron 1 blomkålshuvud couscous, beräkna mängd utifrån instruktioner på paketet färska örter, till exempel persilja, dragon eller oregano oliver fetaost salt och peppar Gör så här
Jag serverade med en couscous-sallad (grönsaksbuljong och haricot verts i, förutom rejäl dos olivolja) och resterna av en coleslaw jag hade dagen innan
Den här tisdagskvällen lagade vi Jamies Marocko-inspirerade middag med lammracks, grillade paprikor, couscous-sallad, två dipper, frasiga bröd och en läskande dryck (programmet finns tillgänglig ett dygn till och sedan misstänker jag att det ersätts av ett annat bra tips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.