I couscous blev det väldigt bra tillsammans med lite lime och färsk mynta. mat , recept , couscous , fullkornscouscous , couscousgryn , granatäpple , mynta , lime
Vi käkade de små kryddiga godingarna medcouscous, broccolifräs och fetaostsås. Dessa kanongoda morotsbollarna är gjorda efter i stort sett samma recept som jag använder när jag gör morotsbiffar (se här)
Skär itu granatäpplet och pilla ur kärnorna i en bunke med vatten. Att bita i torr ost har varit en av mina cravings ett tag, gärna tillsammans medmynta
Couscousmedgranatäpple & mandlar. Fluffigt couscousmed mandlar och granatäppelkärnor. Couscous gör man bara på några minuter genom att hälla kokande buljong över grynen
Lammracks som fick marinera i en blandning av harissa och lime, couscousmed färsk mynta och torkade aprikoser, tillagat i en buljong med tomat och chili
Koka couscous enligt anvisningarna på paketet. Blanda yoghurten medmynta. couscous. 1 dl finhackad mynta. Om du använder torkade kikärter blötläggs de i mycket vatten över natten
Bladan samman couscous, apelsin, granatäpplekärnor och lax. Här har jag i alla fall kombinerat lax med apelsin och granatäpple, som sedan ackompanjeras av en sötsyrlig limesås
Lägg couscousen i en skål och krydda med mangocurry krydda och lite salt. Couscousen kryddar man förstås hur man själv behagar, men Mango Curry-kryddan från Santa Maria gör susen kan jag säga
Couscousmed kyckling och en sweet chilisås. Couscous1 kycklingfilé per personbroccoliKall sweet chilisås 4p. 200g gräddfil3 msk sweet chilisåsKoka couscousen enligt anvisningar på förpackningen
 Till couscousen valde jag att göra köttfärsbiffar smaksatta med kebabkrydda (finns att köpa hos Aromia ), rostade grönsaker och Sweet Red Pepper Sauce  och god grönsallad
Fluffa upp grynen med en gaffel. Toppa varje portion med räkor. 3 dl couscous. 11 kg räkor med skal. 1salt och svartpepparSkala räkorna men behåll stjärtskalet för att lättare kunna ta upp och äta dem med nyporna. 1Koka upp buljongen och lägg i couscousgrynen, koka upp på nytt. 1Torka ur pannan och hetta upp den på nytt med en vitlöksklyfta, peperoncino och olivolja. 1Använd samma panna och hetta upp den med olivolja och en vitlöksklyfta. 1Lägg upp couscousen på en tallrik
Idag startade jag morgonen med en Chiapudding med smak av hallon och mynta. Ett perfekt nyttigt frukost alternativ som man står sig på länge och är enkelt att variera med massa olika smaksättningar
Lägg couscousen i en skål och krydda med mangocurry krydda och lite salt. Couscousen kryddar man förstås hur man själv behagar, men Mango Curry-kryddan från Santa Maria gör susen kan jag säga
Till kycklingen gjorde jag en couscousmed grönsaker och en sallad. Jag har tidigare avskytt gul curry efter skolans skräckmaträtt Höns i Currysås med sånt där äckligt ris till
Jag har fått många bra recept och tips ur boken LCHF för tjejer av Cathrine Schück och det som jag testat senast är ärter smaksatta medmynta och citron samt fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.