Couscousmedgrönsaker är god och nyttig snabbmat. Vi brukar antingen äta denna rätt som tillbehör till teryakilax med rosa sås (se här) eller så blandar vi i lite kokta kikärtor och stekt strimlad halloumi och äter couscousen som en vegetarisk huvudrätt med sweet chilisås och en klick rosa sås
Lägg couscousen i en skål och krydda med mangocurry krydda och lite salt. Couscousen kryddar man förstås hur man själv behagar, men Mango Curry-kryddan från Santa Maria gör susen kan jag säga
Lägg couscousen i en skål och krydda med mangocurry krydda och lite salt. Couscousen kryddar man förstås hur man själv behagar, men Mango Curry-kryddan från Santa Maria gör susen kan jag säga
Till kycklingen gjorde jag en couscousmedgrönsaker och en sallad. Jag har tidigare avskytt gul curry efter skolans skräckmaträtt Höns i Currysås med sånt där äckligt ris till
En marockan skulle kanske inte tycka att denna couscous är typiskt marockansk, men eftersom den är smaksatt med marockansk kryddblandning så får den heta marockansk couscous
Börja med att mortla spiskummin och stöt kardemummakapslarna lätt i morteln (behåll dem dock i hela skal) Rosta sedan couscous och kryddor i torr kastrull tills den får en lätt gyllene färg
Blanda den nykokta couscousmedgrönsakerna. Tillaga couscous enligt beskrivningen på paketet. Tillsätt paprika i bitar, strimlad purjolök med en nypa saffran och fräs i ytterligare någon minut
Servera medcouscous, fräst purjolök och apelsinklyftor. , couscous, fräst purjolök, apelsinklyftor. Tvätta och skala apelsin och citron med potatisskalare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.