Cornflakeskyckling med hasselbackssötpotatis
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • salt
  • 1 svartpeppar, malen
  • 14 kycklingklubbor
  • 11 ½ dl vetemjöl
  • 11 ägg
  • 13 dl cornflakes
  • 1 smör att steka i
  • 12 majskolvar
  • 1 smör till stekning
  • 14 sötpotatisar
  • 12 msk smör
  • 12 msk ströbröd
  • 11 ask små, kvisttomater
  • 12 schalottenlökar
  • 1½ tsk chiliflakes
  • 1 rosmarin
  • 11 ½ dl majonnäs
  • 1½ dl gräddfil
  • 11 msk ketchup
  • 12 msk chipotlepasta
  • 1 chiliflakesCornflakeskyckling: Sätt ugnen på 175 grader.
  • 1 Salta och peppra kycklingen. Strö ut vetemjölet på en tallrik. Vänd kycklingen i mjölet.
  • 1 Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp med en gaffel. Krossa cornflakesen och strö ut på en tallrik. Vänd kycklingen i ägget och sedan i cornflakes. Stek kycklinglåren i smör tills de är gyllenbruna.
  • 1 Lägg kycklingen i en ugnsfastform och sätt in i ugnen i cirka 10-15 minuter tills de är genomstekta.
  • 1 Majskolvar: Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i majsen och låt koka i cirka 5 minuter. Häll av vattnet. Skär upp majsen i cirka 4 centimeter breda bitar och stek dem i lite smör.
  • 1 Hasselbackssötpotatis: Sätt ugnen på 175 grader.
  • 1 Skåra potatisen på toppen, skåra med 3 milliters mellanrum genom halva potatisarna. Lägg potatisen i en ugnsfastform eller på en plåt.
  • 1 Smält smöret och pensla potatisen med smör, strö över ströbröd. Sätt in formen i ugnen i 20 minuter.
  • 1 Ta ut formen ur ugnen. Lägg tomaterna runtom. Skala och dela på lökarna, lägg löken i formen. Sätt in formen i cirka 20-25 minuter tills sötpotatisen mjuknat.
  • 1 Strö över chiliflakes och garnera med rosmarin.
  • 1 Chilidipp: Rör ihop majonnäs, gräddfil, ketchup och chipotlepasta. Strö över lite chiliflakes.
  • 1 Servering: Lägg upp kycklingen och majsen i formen med hasselbackspotatisen. Servera med chilidipp.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.