1 chiliflakesCornflakeskyckling:
Sätt ugnen på 175 grader.
1 Salta
och peppra kycklingen. Strö ut vetemjölet på en tallrik. Vänd kycklingen i mjölet.
1 Knäck
ägget i en djup tallrik och vispa upp med en gaffel. Krossa cornflakesen och strö ut på en tallrik. Vänd kycklingen i ägget och sedan i cornflakes. Stek kycklinglåren i smör tills de är gyllenbruna.
1 Lägg
kycklingen i en ugnsfastform och sätt in i ugnen i cirka 10-15 minuter tills de är genomstekta.
1 Majskolvar:
Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i majsen och låt koka i cirka 5 minuter. Häll av vattnet. Skär upp majsen i cirka 4 centimeter breda bitar och stek dem i lite smör.
1 Hasselbackssötpotatis:
Sätt ugnen på 175 grader.
1 Skåra
potatisen på toppen, skåra med 3 milliters mellanrum genom halva potatisarna. Lägg potatisen i en ugnsfastform eller på en plåt.
1 Smält
smöret och pensla potatisen med smör, strö över ströbröd. Sätt in formen i ugnen i 20 minuter.
1 Ta
ut formen ur ugnen. Lägg tomaterna runtom. Skala och dela på lökarna, lägg löken i formen. Sätt in formen i cirka 20-25 minuter tills sötpotatisen mjuknat.
1 Strö
över chiliflakes och garnera med rosmarin.
1 Chilidipp:
Rör ihop majonnäs, gräddfil, ketchup och chipotlepasta. Strö över lite chiliflakes.
1 Servering:
Lägg upp kycklingen och majsen i formen med hasselbackspotatisen. Servera med chilidipp.
Smält smöret och blanda med olivolja, pressa i vitlök. Servera med ruccola. Lägg potatisen i en ugnsfast form med den skårade sidan uppåt, pensla med vitlökssmöret, stick i rosmarinkvistar och baka i ugnen i cirka 40 minuter, potatisen ska fortfarande vara lite hård
En kycklingrätt som varit en favorit länge har hängt med mig i många år. Någon gång i början av nittiotalet hittade jag ett recept på cornflakeskyckling jag har använt mig av
I vårt hus har jag ett recept på cornflakeskyckling som jag lagar till ibland. Men när det var dags att laga gårdagskvällens middag var jag lite vild och galen och gjorde något annat med majsflingorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.