Denna laxrätt har nog blivit ett av de mest uppskattade inläggen på hela bloggen. Om du vill ha potatis till så ska du börja med den, för då kanske den hinner bli färdig samtidigt som fisken
Ursprungsreceptet kommer från Läckberg & Hellbergs bok "Smaker från Fjällbacka", men i mitt sommarhem serverade mormor potatis på samma sätt - fast hon blandade i lite finklippt persilja oxå
Lägg laxbitarna i en plastpåse och häll över marinaden. Servera medgrillade grönsaker och aioli. Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor
Det är lätt att övergrilla laxen så den blir torr, men den här var helt perfekt grillad. laxkotletter. Gott med en grillad, halv citron att pressa över
Grillen går för fullt och igår kväll grillade jag en stor laxbit på grillen med indirekt grillning. Jag började med att grida in laxenmed olivolja, rev över lite citronskal, pressade ut citronsaft över den, strösslade över lite hackad dill, salt och peppar
4 4 portionsbitar laxfilé (à ca 150 g) 4 dubbla folieark salt och svartpeppar 2 msk smör 4 msk hackade örter t ex dill, persilja, gräslök eller körvel Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.