3 äggulor
Sätt ugnen på 175 grader Smält smöret och rör ner Kexchokladen, som du först krossat i små bitar, gärna i en matberedare. Tryck ut röran i en form (pajform tex) och grädda den i ugnen i ca 6 minuter och låt den svalna.
Kexchoklad® Blåbär är en smakvariant på Kexchoklad original från Cloetta som jag har fått prover på. Nu har det blivit dags för Kexchoklad® att få en ny design, nya storlekar, påsar och smaker
I år föll valet på denna saftiga och goda kaka, fylld medblåbär och en krämig cream cheesesmet. Som om det inte skulle vara nog så är kakan dessutom toppad med ett krispigt smuldegstäcke
Smaksätt den ena med vanilj och den andra medblåbärspulver. Blev sugen på att baka schackrutor men bestämde mig för att göra en blåbärsvariant istället för den klassiska
Kakamed hallon & blåbär. Själv gillar jag som bekant inte fluffiga, gräddiga krämer så jag käkade därför kakan utan tillbehör, vilket fungerade alldeles utmärkt det med
Blåbär och hallonpajskakamed kardemumma. Paj och kaka i en och samma sommarfavorit. Jag har smakat och bakat många pajer genom åren, men det slutar nästan alltid med att jag återkommer till denna bärpaj
Denna blåbärskaka bakade jag tillsammans med mina båda söner förra sommaren. Kakan i sig är en bearbetning av ett gammalt favoritrecept, som jag under årens lopp anpassat på alla möjliga sätt för att tilltala mina smaklökar och för att det ska passa med olika smaksättningar
Chokladsnittar fyllda med guldnougat. Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Vispa ägg och socker, i med resten och häll i den bröade formen. Denna kakan är så god. Vispad ekologisk grädde gärna uppblandad med mjölk för lättsammare konsistens
Skär det kalla smöret i kuber och vispa ihop det med sockret. Var försiktig så att du inte förstör formen av hjärtana men missa inte att fyll ut överallt med den ofärgade degen
När de svalnat var de sega och knapriga och fortfarande så goda, de är ju dessutom omöjliga att misslyckas med så baka dem om ni vill njuta av en god kaka
Choklad kakorna blev med Marabou choklad i, och några med M&M i. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut dem lite lätt på plåt med bakplåtspapper
Ta ut de från ugnen och lägg en noblesskaka över varje. Receptet hittade jag inne på Jennys matblogg och det påminner väldigt mycket om dumle-kakor, ni vet sådana i folieformar med en nobless över
Rulla varje degbit till långa stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-12min och skär sen längderna i lagom stora, sneda bitar medan kakorna är varma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.