Jag lågtempererade filerna och serverade dessa med sommarprimörer, rödlöksconfit och en tryffelsås. Vi startade med en rätt som vi kallar för Pommes de terre
Lägg upp kycklingfiléerna och toppa dem medrödlöksconfiten. Blanda samman apelsinjuicen med apelsinsaft, citronsaft, limesaft och smulad buljongtärning till marinaden
Servera med bulgur och toppa med basilika och sesam. 1kycklingfilé1 apelsin1 liten gul lök1/2 citron, saft och skal1/2 tsk torkad ingefära1 dl gräddesaltpeppar+bulgur eller ris+om man villbasilikarostade sesamfröSkär kycklingen i små bitar, marinera med citronsaft och det yttersta skalet finrivet samt 1/2 tsk salt
Det här receptet har hängt med några år. Smaka av med salt och peppar. Ett gott kycklingrecept som kräver lite planering, men som sedan sköter sig själv i ugnen
Skär filéerna i lite större bitar och bryn dem med kryddor och vitlök. I förra veckan hade vi några vänner på middag, och då gjorde jag en maträtt som har legat i receptgömmorna ett bra tag- Citruskyckling
Lägg kycklingen med bröstet upp i ett stort durkslag av metall. Lägg citronhalvorna, ingefäran och vitlöken inuti kycklingen och fäst ihop med en tandpetare
Bryn dem väl i het panna med smör. Krydda med salt, peppar, chilipeppar och tillsätt finhackad vitlök. Smaksätt såsen med citronsaft och strö över timjan blandat med citronskal
Pensla kycklingfiléerna med glazen. Skala och finhacka vitlöken och blanda dressingen genom att mixa äggulor, vitlök, senap och citronsaft med en stavmixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.