Då är det otroligt smarrigt medkanderade mandlar. Smaksatta med kanel. Smaksatta med kakao. Jag har alltid gillat sötmandel och brukar rosta dem i torr stekpanna, det är verkligen jättegott
Lägg blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 200 gr. Busenkelt att göra själv. 4dl mandlar 1 äggvita 1tsk kanel 1dl socker Vispa upp äggvitan lätt, häll i mandlarna och rör om
Vispa äggvitorna tillsammans med salt och citronsaft till riktigt fast skum. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 30 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och ställ i kylskåpet ca 30 minuter
Nagga botten med en gaffel. Lägg i ett smörpapper och fyll på med torkade gula ärtor. Ta ut formen och lyft bort pappret med ärtorna, skär bort överflödig deg
För några år sedan beslutade vi systrar oss för att det fick vara nog med hemmasnickrade projekt till mamma och pappa – och istället uppgraderade vi oss till att skapa en kalender med bilder från vår årliga Thailandsresa
Kanderade äpplen med havssalt. Jag har dem främst som prydnad kring jul, de är väldigt vackra med sin glansiga yta och havssaltet ser ut som snökristaller mot det röda äpplet
Kanderade Pekannötter med smak av Kanel. Det finns något meditativtmed att lugnt och metodiskt plocka ner hemmets alla små inredingsdetaljer, porslin, glas och andra dyrgripar och linda in dem i silkes- och tidningspapper, att varsamt rulla bubbelplast rund de lite extra känsliga ägodelarna i hemmet och att se lägenheten sakta, bit för bit, tömmas på prylar
Tweet Pin It Skriv utPajer hör sommaren till tycker vi och även om rabarberpaj och äppelpaj är svenska favoriter så tycker vi att citrontarte är en riktigt somrig paj med sin friska smak som tar sig in på vår topplista
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.