Vem är inte sugen på något kallt och svalkande nu när värmen nu hittat hit. Det var jag iaf idag så det var bara att börja leta efter något som kunde passa och jag hittade denna ljuvliga citronsorbet som är Jamie Olivers
Blanda alltsammans och häll ner i en glassmaskin. Alternativt, ställ en skål i frysen med sorbetsaften och rör då och då tills det blir en smidig massa
Det har varit tyst härinne. Men hela familjen har varit sjuk. Det är så trist när man råkar ut för dunderförkylningar (kanske kombinerat med pollenallergi) när det har varit så fint väder som i förra veckan
En ljuvlig, syrlig men ändå härligt krämig sorbet där mascarponen rundar av citronens syra. Det här är ett recept med syditalienarnas smarta sätt att använda sina fina råvaror och låta dem hjälpa varandra på bästa sätt
Så ska jag då avslöja min hemlighet, den om vad jag ska med rosenvatten till. Rosenvatten finns förstås att köpa, eventuellt i hälsokostbutiker, men jag gjorde som sagt eget rosenvatten häromdagen
När vi var alldeles nya som matbloggare så skrev vi om ett recept på den absolut godaste citronsorbeten som vi smakat och nu tycker vi att receptet förtjänar både en återbloggning och ett foto
1. Lägg lätt tinad citronsorbet i en mixer. Tillsätt grovhackad mynta och 2 dl mousserande vin. 2. Kör hastigt till en smoothie, häll upp i höga glas, toppa med lite mer vin och myntablad
mandelkubb. 1vispgrädde. 1äggula. 1brynt smör. 1mandellikör. 1citronsorbet. 1lättvispad grädde. 1hjortronmylta (eller annan hemkokt sylt)Bryt ner hälften av mandelkubben i grova bitar och rosta i ugnen med smör på 200 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.