Garnera med den samt mynta eller citronmeliss före serveringen. 1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och ½ dl strösocker så att det blir pösigt
(*) Jag har haft en dålig erfarenhet medcitronskum gjord på skämda ägg i hussan i högstadiet. -) Det här är en rätt var alla de få ingredienserna på något sätt gifter sig med varandra och äggets karaktär riktigt kommer till sin rätt
Torsk medcitronskum och potatispytt. Men av kaviar blir i alla fall inte jag uppskruvad utan jag får barndomsflashar av soliga sommardagar, knäckebröd, , ägg, kaviar och flugor som surrar – så jag befinner mig på en helt annan plats än vid mitt köksbord när jag sätter mig ned med min kaviarsmörgås
- Rostad sparris, picklad sparris, nässelpesto, citronskum och rostade hasselnötter. Jag fick äran att komma och provsmaka deras meny och jag kan lova att det var supergott så jag kan verkligen rekommendera en resa med Viking Line nu i vår
Torsk medcitronskum och potatispytt. Jag har legat ett par timmar och betat av x antal kriminalprogram (vaknade klockan halv fem) men nu är det dags att starta dagen ordentligt med äggfrukost
Måste vara kul att träffa någon att prata svenska med också. En halv avokado, två naturella och ekologiska majsriskakor och en ekologisk/torkad mangoslice
Garnera med bär. Vispa gulorna pösiga med 1/2 dl socker. Fördela citronskummet i portionsglas och ställ dem kallt i 1-2 timmar
Hemmets Journal
Blanda sedan försiktigt ned grädden och resten av äggvitan till ett luftigt citronskum. HALLONKOMPOTT MED CITRONFLUFF4 portioner5 dl (250 g) frysta hallon (eller andra bär)½ dl socker1 tsk vaniljsocker1 ägg1 msk socker½ dl lemon curd1 dl vispgräddeKoka upp hallon, socker och vaniljsocker under omrörning. Vispa äggvitan med 1 msk socker till ett hårt vitt skum
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.