Citronrostade hasselbacks potatis
Mejas Mat
Mejas Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • bakplåtspapper
  • msk
  • 10 min Tillagningstid 25 min Totala tiden 35 min En sak som jag faktiskt kan känna att jag är lite trött på när det kommer till julbordet är den kokta potatisen. Den är nästan alltid sönderkokt, smulig och vattnig. Därför har jag i år tänkt att använda mig av lite andra alternativ för att ersätta potatisen. Här kommer ett alternativ som jag tänkte ha istället på julbordet, en citronrostad potatis. Det är en hasselbacks potatis fast med fräsch citronsmak och vill man kan man lägga till lite rosmarin för att ytterligare höja smaken. Själv tycker jag att potatisen blir himla fin med bara lite citron och den gör sig riktigt fint både till skinka och lax. Dessutom är den här så pass god att man kan sitta och äta potatisen som den är rakt av. Författare: Mejas Mat Recept typ: Förrätt Maträtt: Svensk husmanskost Portioner: 2 Ingredienser Bebis: 250g potatis 1 msk olivolja ½ riven citron 1 msk ströbröd Vuxen: 500g potatis 2-3 msk olivolja 1 riven citron 2-3 msk ströbröd havssalt Instruktioner Skala potatisen. Dela potatisen på mitten och skär tunna skåror i varje halva. Ringla över olivolja. Skölj citronen och riv över zesten och strö över ströbröd. Rosta i ugnen på 175 °C i ca 25-30 min tills du kan sticka en tandpetare igenom utan motstånd. Låt svalna och servera bebis. Noteringar Receptet passara bebis från 6 månader och uppåt. Bebis 6-10 mån: Mosa gärna sönder med lite mer olivolja eller smör. 3.4.3177

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.