Lite flingsalt på ugnsgrönsakerna och även tomater och sparris. Tomater och sparris fräser jag på efter att köttet har fått fin stekyta och sedan får vila lite i folie, det behövs bara ett par minuter för att få dem klara
Ingredienser Portioner. 4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Skär tomaterna i klyftor och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper på. MJUK & MUMSIG ZUCCHINI. Skala vitlöken och mosa den lite med den platta delen av kniven, lägg även den på plåten bland tomaterna
När grönsakerna är färdiga kan du ösa dem en sista gång före servering – det är inte säkert att du behöver allt smör så får du något över häller du det i en glasburk och förvarar i kylen och kan glasera andra grönsaker med det en annan gång
Att smörstekta fisk är ju bara så gott och väldigt enkelt. Gröna grönsaker. Dela grönsakerna något och woka dem tillsammans i en wokpanna/stekpanna med smör
Salt & Peppar. Ugnsrostadetomater. Något som jag verkligen älskar är rostade tomater, känner mig tjatig som har det jämt till olika rätter MEN det går alltid hem
Madde ville ha receptent på mina ugnsrostadetomater och jag såg att jag lagt in det förut i detta inlägg men med mat ifrån en hel middag så tomaterna får ett eget inlägg nu
Körsbärstomater. En maträtt vi gör rätt så ofta här hemma är ugnsrostadegrönsaker. Det går att variera i oändlighet efter säsong eller vad man är sugen på för dagen
Lägg grönsakerna i en långpanna och ringla olivolja över. Servera grönsakerna med fisken och majonäs, gärna lite extra parmesan att riva över också samt ev potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.