1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med lite olivolja. 2. Skär citronerna i skivor och täck botten och kanten på formen med citronskivor
Lägg skivorna på ett fat och klicka lite citronpesto på varje skiva. Räcker som tillbehör till 5-6 st, men som mer eller mindre ensamrätt räcker det nog lagom till 2 pers
Vi gjorde en Quinoasallad med kyckling och mango, honey/mustard yoghurt-dressing, ett morotsbröd (recept finns på bloggen, tillsatte rivna morötter bara), citronpesto (vanligt pestorecept med citronskal i) och nyttiga frukt & nötchokladbollar
1 dl bladpersilja. 1 dl gräslök. 2 dl basilika. 1 dl solroskärnor. 1 dl parmesan. 1 vitlöksklyfta. 0,5 dl pressad citron (är citronen ekologisk går det att riva ner det gula av halva citronen med)
Citronpesto. Idag är det trettondag jul och vi har ägnat dagen åt att städa bort julen. Lite tidigt kan några tycka, sent enligt vissa men just i år alldeles lagom för oss
Ikväll blev det en räkpasta med en, för mig, helt ny ingrediens nämligen citronpesto. om du hittar citronpesto så tycker jag absolut att du ska köpa med hem
Blanda allt till en smidig massa. Stöt sedan allt i en mortel så att smakerna blandas ännu bättre. Det här är en söt variant av pesto som man kan äta till efterrätt tillsammans med glass, sorbet eller frukt
1. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden. 2. Skiva kasslern och lägg skivorna i en form. Häll över marinaden och låt kasslern stå kallt minst 2 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.