Receptet är Mary Berrys, en av domarna i mitt favorit-tvprogram, The British Great Bake Off. 3-4 citroner, juice och finrivet skal. Grädda i ca 12-15 minuter på 200 grader. Grädda sedan i ytterligare 10-12 minuter, tills pajbottnen är torr och fått fin färg. Baka i ca 30-35 minuter eller tills pajen känns klar. 3-4 citroner, juice och finrivet skal
Pajbotten. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Krossa Digestivekexen genom att lägga dem i en plastpåse och rulla en kavel över kexen tills de har blivit till ett fint mjöl
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Nagga skalet och baka det på 170 grader varmluft i 15-17 minuter. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter, 170 grader varmluft. 150 g citronjuice och + skal (1,5 dl/3-4 citroner)
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>. En riktigt smaskig och lättbakad citronpaj. Skär upp i bitar och servera som en kall kaka eller servera ljummen med vispad grädde
Ta ut citronpajen och bred försiktigt marängsmeten över. Förgrädda pajskalet 10-12 minuter mitt i ugnen. Grädda pajen i ytterligare 10-15 minuter till marängen fått en gyllengul färg
- Några droppar färsk citronsaft. En härlig fredag som har spenderats i köket med roliga saker och självklart har det njutits av ljuvlig citronpaj som blev om möjligt ännu godare dagen efter
En syrligt god och kladdig citronpaj med sälta som på franska heter Tarte au Citron. Ingredienser för 8-10 bitar. 1,5 dl nypressad citronsaft (2-3 st citroner). Förgrädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10-12 minuter eller tills den börjar få lite färg. 1,5 dl nypressad citronsaft (2-3 st citroner)
Kvällen före Valborgsmässoafton invigde jag Ramlösa Kvarnmjölet Patisserie från samarbetet med Smakbox med att baka en citronpaj tänkt till lördagen och Valborgsmässoafton
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.