Citronmakroner. Grundrecept. Mixa ihop florsocker och mandelmjöl • Dela äggen och hällvitorna i en rostfri bunke eller glasskål • Tillsätt salt och vispamed elvisp till styva toppar • Fortsätt vispa på medelhastighetoch tillsätt samtidigt strösockret, en tesked i taget •Blandningen ska bli tjock, vit och blank • Tillsätt färgpastaeller färgpulver utspätt i pyttelite vatten och blanda ordentligttill en jämn färg • Vänd ner florsocker- och mandelblandningeni smeten och rör den jämn och fin • Fyll en spritspåse ochspritsa ut jämnstora rundlar, cirka 5 cm i diameter, på tvåplåtar med bakplåtspapper • Låt kakorna vila i 60 minuter •Sätt ugnen på 160° • Grädda kakorna mitt i ugnen i 12 minuter •Låt svalna på plåten
Rör smör eller margarinet och socker. Tillsätt äggen och vetemjölet och arbeta till en deg. Pensla veckade bakelseformar med lite smör och klä formarna ganska tunnt med deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.