Citronkyckling med gult linsris och tahinisås
Tasteline
Tasteline
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st kyckling , stor, gärna ekologisk
  • 1 st lök
  • 1 rosmarin
  • 1 salvia
  • 1 timjan
  • 2.5 dl apelsinjuice, färskpressad
  • 2.5 dl vitt vin
  • 1 tsk chili röd, torkad , och mald
  • 1 tsk salt
  • 3 st citron(er) , små, helst ekologiska
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 dl linser , gärna beluga, annars små gröna
  • 2 dl långkornigt ris , gärna basmati
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 st Schalottenlök (ar)
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 myntablad , 1 handfull
  • 1.5 dl tahina (sesampasta)
  • 1.5 dl vatten
  • 0.75 dl vatten
  • 2 st vitlöksklyfta(or) , pressade
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 1 tsk paprikapulver

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.