Jag toppade med riven Marabou black, och det passade så bra med både choklad och lakrits på toppen. Fick fråga min mamma vad hon brukade göra, en av de få sakerna hon kunde komma på var citronfromage
) Hängde ni med. Det kommer att bli en kasslergryta till varmrätt, en citronfromage till efterätt och för oss är det första gången vi lagat till båda rätterna
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det tillsammans med citronsaften i en liten kastrull. Är egentligen inte nåt direkt fan av citronfromage, men denna blev faktiskt väldigt god
Idag startade jag morgonen med en Chiapudding med smak av hallon och mynta. Ett perfekt nyttigt frukost alternativ som man står sig på länge och är enkelt att variera med massa olika smaksättningar
Pressa i saften från citron i gelantinet och rör ner alltihop i bunken med äggsmet. Vänd försiktigt ner äggsmeten i grädden, blanda ihop med en slickepott
Servera gärna med t. färska hallon och en skål med vispad grädde för den som vill ha. Vispa först vitorna till riktigt fast skum (ca 5 minuter med elvisp)
Jag har fått många bra recept och tips ur boken LCHF för tjejer av Cathrine Schück och det som jag testat senast är ärter smaksatta medmynta och citron samt fetaost
Citronfromage ( passar annars att göra med vilken citrusfrukt som helst). Vispa grädden medelhårt. Häll upp Citronfromagen antingen i små portionsformar eller i en stor skål och skeda upp fromagen vid servering
Så fräsch och goda med kombinationen av både myntan och citronen. Hade sedan länge bokat in den tillsammans med några av mina vänner men de kunde inte riktigt lika tidigt som mig så jag tjuvstartade lite tillsammans med några av mina tidigare jobbarkompisar
Denna röra har jag gjort tidigare med basilika. Mynta passade precis lika bra i, kanske ännu bättre. Stek i smör/raps olja på medeltemperatur tills den stelnat
Så jag gjorde en bakelse på mynta och dekorerade med de sista jordgubbarna. För er som undrar kan jag meddela att alla mina recept är mina egna om inte annat anges
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.