Tag med en slev och stick i riset så såsen blandasmed riset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Smaka av med mer kryddor om det behövs. Strimla purjon och hacka lök och vitlök. med paprika & chili. Bryn champinjoner, lök och purjolök några minuter tills det blir mjukt och glansigt, utan att det tar färg
Man kan variera mackan och ta strimlad skinka, några små bitar ananas och lite champinjoner samt ost på mackan som ombyte, krydda med kebabkrydda och- eller oregano
Koka upp vatten och socker med vanilj, kanel och stjärnanis i en kastrull. Slå på kryddlagen och låt fruktsalladen marinera i ett par timmar före servering
Jag toppade med riven Marabou black, och det passade så bra med både choklad och lakrits på toppen. Krama ur gelatinbladen och smält dem i lite vatten i en kastrull
Lägg ner skivorna tillsammans med fläderblommorna. Sila den och häll upp den på väl rengjorda flaskor. 30 st fläderblomsklasar. 130 st fläderblomsklasar 3 st stora citroner 1,5 liter vatten 1,5 kg strösocker 50 g citronsyraLägg blomklasarna i en rostfri hink eller en stor bunke som rymmer minst 5 liter. Täck med lock och låt saften stå i 3 dagar
Ja, kasslergrytan är vi helt säkra på att han smakat eftersom det står med stora bokstäver i kanten på urklippet, "GOTT" och det uttalandet väljer vi att lita på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.