Den här varianten fungerar både som kakgarnityr (tänk vansinnigt krämig frosting på nybakta muffins eller långpannekaka), som tårtfyllning eller som en alldeles egen efterrättsbas med lite färska bär eller fruktbitar som tillbehör
Mascarponekrämen går också att lägga i ett färdiggräddat pajskal med mycket färsk frukt och bär. Vispa gulorna i en bunke tillsammans med strösocker och limoncello till dess att det är en fluffig smet
Till vår påskmiddag testade vi att göra citroncupcakes som blev makalöst goda och för att göra det lite mer påsk över citroncupcaksen så dekorerade vi dem med några chokladägg på toppen
Detta var fredagens efterrätt och jag lovade att återkomma med receptet. Vispa äggulorna pösigt tillsammans med socker i en skålTillsätt mascarponen lite i taget och rör om till en slät smet
Rör samman halva mängden av samtliga ingredienser till mascarponekrämen ocjh blanda väl. Förbered såsen genom att blanda bär, florsocker, pressad citron och vatten i en kastrull
Lägg rabarber och ingefära med socker i en kastrull. Mascarponekräm. Klicka upp krämen i fina serveringsglas och servera med en rejäl sked rabarberkompott på toppen
Citroncupcakes. Vispa äggen tillsammans med socker och vaniljsocker fluffigt och vitt. Välj nu om du vill mixa bärkompotten helt slät, eller ha den som den är med bitar i
Och som sagt är jag besatt av citron så det blev citroncupcakesmed citronfrosting. Avsluta med att hälla i vatten, ev smaksättning och färg under omrörning
Sedan fördelade jag resten av smeten och var mycket noga med att hallonen skulle bli täckta. Vispa smöret krämigt med elvisp, häll i cream cheese och vispa ihop det ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.