Serverade med en solgul aioli, mycket citronoch ett gott bröd därtill. ½st Citron. Men med lite flexibilitet så blev det underbart saftiga och heta tigerräkor med vitlök ochchili
Lagade en ny förrätt till fredagsmyset igår, oj vad god den blev♥Halloumiosten tillsammans med chili, citron, rostade pinjenötter och balsamico blev en ljuvlig kombo
Blanda övriga ingredienser och häll över osten. ½ dl röd chilipeppar. urkärnad och finhackad. Skär halloumi i ca 1 cm tjocka skivor, pensla med lite olivolja och grilla snabbt på båda sidor. 2 msk färskpressad citronsaft
Detta är viktigt då citronenochchilin ger smak till osten och svampen när de grillas och det är ju ingen idé att chilin ska ge smak till mer chili eller till en citron
Blanda olja, honung, citronskaloch saft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och vitpeppar och häll över köttet ett par timmar före servering
Grilla också citronen som är kvar och pressa den över fisken strax innan servering. För många är grillning förknippat med stora härliga köttstycken och fisken hamnar ofta i skymundan när man pratar grillning vilket jag tycker är synd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.