Skala löken och äpplet. Hacka lök och äpple så fint du kan. Fräs lök och äpple i en såskastrull i smör och olivolja i några minuter utan att det tar färg
Cidersåsen. Servera ankan med potatisen, cidersåsen, fikonmarmelad och en fräsch sallad. Ankan. Snitta skinnet/fettet på ankan i små fina rutor och lägg på provencalska kryddor
Allting passar fantastiskt bra tillsammans men cidersåsen är nog det som höjer rätten enligt mig. Fläskrulader fyllda med västerbottenost i cidersås med rotfruktsmos och rårörda lingon 4 personer 600g utskuren fläskkotlettrad 120g västerbottenost 2 dl torr äppelcider 2 dl vispgrädde 2 msk finstrimlade persiljeblad 120g skalad kålrot 120g skalad rotcelleri 140g skalad morot 120g skalad potatis 50 skalad gul lök 60g smör 2 dl lingon 2 msk socker vetemjöl salt & peppar Tärna alla rotfrukter och löken i centimeterstora kuber
När baconen är tillagad är det dags att servera tillsammans med ankbrösten och cidersåsen. Skär ett rutmönster i skinnet på varje ankbröst, skär inte för djupt, endast skinnet ska skåras
Stekt kalvbräss med glaserade gulbetor och cidersåsPortioner. cidersås. 400 g gulbetor salt och svartpeppar 3 msk olivolja 1 citron, rivet skal cidersås. 400 g gulbetor salt och svartpeppar 3 msk olivolja 1 citron, rivet skal cidersås
Servera potatisen till karrén med cidersåsen och haricots verts. Torka av köttet med hushållspapper. Stick två hål med en vass spetsig kniv i karrén från kortsidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.